Om oss

VÅR AMBITION ÄR ENKEL

Du skall alltid lämna Rena Bilen med ett leende på läpparna. Att vi dessutom lägger ned hela vår själ i att göra Din bil fin är en självklarhet. DET ÄR DETTA VI KALLAR ”PERSONAL CARE”

VEM?

Rena Bilen är ett fristående privatägt företag som startades 2014 av Otto Eilard. Vi finner en stolthet med att ta hand om fordon och målsättningen är att vara det självklara alternativet när man vill vårda sin bil.

Otto med kunniga medarbetare är ett kvalificerat team vilka alltid är måna om att Din bil skall lämna oss i toppklass. Vi utbildar oss ständigt och har alltid de senaste och mest kvalitativa verktygen & produkterna från välkända leverantörer. Det är en ära att kunna ta hand om alla typer avbilar och sedan starten har vi haft en fantastisk utveckling. Den fina respons våra kunder ger sporrar oss ännu mer för framtiden.

HUR?

Att tvätta en bil riktigt har sin grund i vatten och därtill optimala rengöringsprodukter. Vatten därför att det är mycket väsentligt att använda rikligt och rätt tempererat vatten. Vidare begåvas vi i Onsala med äkta ”Lygnern-vatten” något som dock har sin största fördel i det att vi kan bjuda på ett kallt glas kolsyrat vatten medan Du väntar (Du får gärna nymalet kaffe istället). Vårt högtrycksystem och maskinpark kommer från tyska Kärcher, marknadsledande på rengöringsprodukter.

Vi spolar först bilen och lägger på såväl kallavfettning som alkalisk avfettning. På fälgarna läggs en högeffektiv fälgrengöring och hela denna process verkar i minst 5min. Därefter högtrycksspolas bilen nerifrån & upp med ljummet vatten varefter den schamponeras noggrant för hand i varmt vatten med kvalitets-schampo. Vi använder extra mycket vatten och speciella svampar som minimerar slitage och dessa bytes ut kontinuerligt. Efter schamponering högtrycksspolas så bilen igen. Slutligen torkas bilen torr med exklusiva microdukar som är mycket skonsamma för lacken, trösklar torkas av med papper. Resultatet blir en garanterat ren bil med en yta som står sig bra mot smutsen. Som tillval finns exempelvis en extra avfettning (även i dörrkarmar), högtrycksspolar under hjulhusen och schamponerar dörrkarmarna. Vi tvättar även av gummimattorna med avfettning högtryck samt schampo Att städa bilen inuti innebär att verkligen få rent överallt. Först tas alla lösa föremål ur (i fack, under säten etc.) och sorteras i separat påse. Därefter blåses kupén ren med tryckluft. Mattor och klädsel gås igenom och borstas vid behov (hundhår m.m.). Mindre fläckar tas bort. Dammsugningen utföres mycket noggrant i hela kupén och då med anpassade munstycken. Allt vinyl & plast (konsoler, dörrsidor, instrumentpanel m.m.) rengöres och torkas med högeffektivt medel som lämnar en skyddande yta. Dörrkarmar torkas ur med samma medel. Nu återstår rutorna som samtliga putsas in och utvändigt med speciellt framtagen fönsterputs. Trasor och verktyg är utvecklade för att få optimalt resultat och vi kommer åt samtliga ytor. Avslutningsvis görs en sista dammsugning vilket resulterar i ett kupéutrymme som känns helt ombonat.

VARFÖR?

Att tvätta bilen är en påfrestning för miljön. Våra myndigheter har blivit mer uppmärksamma på de negativa effekter som uppkommer vid biltvätt ”hemma”. Naturvårdsverket upprättade 2005 noggranna riktlinjer för fordonstvätt. Västra Götalands län har sedan denna tid i sin miljösamverkan upprättat en policy avseende fordonstvätt för länets kommuner.
Det innebär att privatpersoner rekommenderas att ej tvätta bilen vid bostaden för att minimera skadliga utsläpp. Notera att det framför allt är vad som sitter på lacken & i hjulhusen som är skadligt för miljön och inte alltid de rengöringsmedel medel som används.

VAR?

Rena Bilen ligger mycket centralt i rondellen vid Onsala Kyrka. Bakom Preem-stationen finner Du vår kundmottagning och våra tvätt- & bilvårdshallar.
Adressen är Gottskärsvägen 2, 43921 Onsala.

Kontakta oss

Kontakta oss på nedanstående uppgifter eller använd formuläret. Har du frågor eller funderingar så tveka inte att i kontakt med oss.

Rena Bilen
Gottskärsvägen 8
439 31 Onsala
Tel. 0300-63500
otto@renabilen.se

7 + 6 =